ДЕРЖАВНА КВАЛІФІКАЦІЙНА АТЕСТАЦІЯ 
КАСИРІВ  ТОРГОВЕЛЬНОГО  ЗАЛУ

ДЕРЖАВНА КВАЛІФІКАЦІЙНА АТЕСТАЦІЯ КАСИРІВ ТОРГОВЕЛЬНОГО ЗАЛУ

25 квітня цього року у Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості відбулась державна кваліфікаційна атестація здобувачів освіти групи «КТЗ-22». Касир торговельного залу третьої категорії – таку робітничу професію здобули наші випускники у навчальному закладі.

Цій події передували напружені дні як теоретичного, так і виробничого навчання та виробничої практики майбутніх працівників сфери торгівлі.

Здобуті знання щодо роботи з різними видами торгового та фіскального обладнання; формування рахунків за допомогою сканера штрих-кодів, інтегрованих ваг та через пошук товарів за кодом; розрахунку з покупцями як готівкою, так і платіжною карткою необхідно було здобувачам освіти «закріпити» на практиці. В цьому їм люб’язно допомогли роботодавці відповідних підприємств, які надали свої виробничі потужності для проходження слухачами виробничої практики: магазини «Зорепад», «Наше м’ясо», «Сама Наліпила» (м. Івано-Франківськ), «Колобок» (с. Микитинці), «Наш Край» (смт. Делятин та с. Нижній Вербіж), «Цифровий світ» (с.Довгопілля).

Сподіваємось, що наші випускники зможуть успішно інтегрувати у здобуту професію набуті знання та навички касира торговельного залу та стати справжніми професіоналами у сфері торгівлі.