СЬОГОДНІ НАШІ ВИПУСКНИКИ – ПРОДАВЦІ НЕПРОДОВОЛЬЧИХ ТОВАРІВ

СЬОГОДНІ НАШІ ВИПУСКНИКИ – ПРОДАВЦІ НЕПРОДОВОЛЬЧИХ ТОВАРІВ

02 лютого цього року у Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості успішно завершили навчання здобувачі освіти групи «ПМ-21», які навчались за професією  «Продавець непродовольчих товарів».

Вірно кажуть – час рікою пливе. Чотири місяці навчання, яке розпочалось ще у вересні минулого року, швидко промайнули для майбутніх продавців. І хоча багато хто вважає, що така професія не потребує особливих знань, проте сьогодні справжній фахівець має володіти відповідними знаннями та навичками, щоб бути конкурентоспроможним серед багатьох претендентів на робоче місце. Тому в план освітнього процесу ввійшли  такі предмети професійно-теоретичної підготовки, засвоєння яких допоможе нашим здобувачам освіти у їхній роботі за професією продавець. Це – організація та технологія торговельних процесів, основи товарознавства непродовольчих товарів, облік і звітність, основи інформаційних технологій, вивчення реєстраторів розрахункових процесів тощо.

Професійно-практичне навчання наші здобувачі освіти проходять на робочих місцях відповідних закладів регіону. Цього разу свої виробничі потужності для навчання надали магазини «Кокос» (м.Косів),  «Будматеріали» (смт.Рожнятів), «Олімп-Маркет» та «Зорепад» (м.Івано-Франківськ).

Державна кваліфікаційна комісія відзначила хорошу підготовку спеціалістів торговельної сфери і побажала їм доброго працевлаштування та кар’єрного росту на нелегкій ниві продавця.