ПЕРШІ ВИПУСКНИКИ З ОБСЛУГОВУВАННЯ КОТЕЛЕНЬ

ПЕРШІ ВИПУСКНИКИ З ОБСЛУГОВУВАННЯ КОТЕЛЕНЬ

«Непомітно» прийшла осінь, яка принесла нам не лише розмаїття осінніх барв, а й розуміння того, що незабаром прийдуть холоди і треба буде  опалювати наші оселі та приміщення. Деякі підприємства, установи та  організації користуються послугами централізованого теплопостачання. Тим, хто має власні котельні, необхідні спеціально підготовлені працівники, які забезпечуватимуть безперебійну роботу котелень, професійно займатимуться їх обслуговуванням.

Підготовку таких кадрів проводить Івано-Франківський ЦПТО ДСЗ, який ще у розпалі літа розпочав навчання здобувачів освіти з обслуговування котелень. За цей час слухачі успішно виконали план навчального процесу,  добре засвоїли предмети із загальнопрофесійної та професійно-теоретичної підготовки, із серйозністю поставилися до проходження виробничого навчання та виробничої практики на робочих місцях у відповідних закладах регіону.

14 та 18 вересня цього року перші групи здобувачів освіти «МК-16» та «МК-17» за професією «Машиніст (кочегар) котельні» впевнено склали іспит державній кваліфікаційній комісії. Серед випускників закладу є і особи, які скористались унікальною пропозицією Державної служби зайнятості –  безкоштовно пройшли навчання завдяки ваучеру та підвищили свій освітньо-кваліфікаційний рівень.

Відтепер, успішно пройшовши навчання та отримавши документ державного взірця про присвоєння робітничої професії «Машиніст (кочегар) котельні 3 розряду», здобувачі освіти можуть розраховувати на офіційне працевлаштування, а роботодавці – на професійних спеціалістів з відповідною освітою.