«МИСТЕЦТВО ДОГЛЯДУ 
Є НАЙВИЩИМ ІЗ МИСТЕЦТВ»

«МИСТЕЦТВО ДОГЛЯДУ Є НАЙВИЩИМ ІЗ МИСТЕЦТВ»

13 квітня цього року у Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості відбулась державна кваліфікаційна  атестація слухачів групи «ММС-15», які у цей день з радістю отримали свідоцтва про присвоєння робітничої професії «Молодша медична сестра (молодший медичний брат) з догляду за хворими».

Навчання за цією професією проводилось впродовж трьох місяців на базі Комунального некомерційного підприємства «Прикарпатський клінічний онкологічний центр Івано-Франківської обласної ради» згідно з робочим навчальним планом, який передбачає загальнопрофесійну, професійно-теоретичну та професійно-практичну підготовки. Найбільш цікавими для майбутніх медсестер були години виробничого навчання та виробничої практики, коли можна було на практиці ознайомитись з усіма тонкощами медсестринського процесу надання допомоги і догляду за хворими: забезпечення чистоти та охайності хворих і приміщення, участь в обстеженні пацієнтів, підготовці їх до різних оперативних втручань, годування та участь у транспортуванні тяжкохворих тощо.

Медсестрами з догляду за хворими можуть бути тільки ті, хто здатен співпереживати і співчувати ближнім, хто має чуйне серце і жертовну душу. «Догляд за хворими – це таке ж мистецтво, як і живопис та скульптура… Мистецтво догляду є найвищим із мистецтв», – так свого часу, майже два століття тому, писала Флоренс Найтінгейл, британська реформаторка сестринської справи, засновниця першої школи медичних сестер. Її слова є актуальними і на сьогоднішній день.

Ми щиро віримо, що наші випускники з гідністю опанують це нелегке мистецтво служіння людям і стануть справжніми професіоналами своєї справи.