ГОТУЄМОСЬ ДО ОПАЛЮВАЛЬНОГО СЕЗОНУ

ГОТУЄМОСЬ ДО ОПАЛЮВАЛЬНОГО СЕЗОНУ

З початку жовтня поточного року у Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості завершили навчання здобувачі освіти  п’яти груп за професіями «Оператор котельні» та «Машиніст (кочегар) котельні», які за направленнями філій Івано-Франківського обласного центру зайнятості впродовж трьох місяців навчались обслуговувати обладнання котелень.

Слухачі відповідально віднеслись до навчання, успішно пройшли професійно-теоретичну та професійно-практичну підготовку і опанували знання з читання креслень і схем, теплотехніки, електротехніки, матеріалознавства, спецтехнології, охорони праці тощо. В процесі навчання для майбутніх «кочегарів» організовувались екскурсії на діючі котельні м.Івано-Франківська. Виробниче навчання та виробничу практику вони проходили на відповідних підприємствах, де на практиці навчались обслуговувати обладнання котельних установок.

Державна кваліфікаційна комісія за участі представників управління Держпраці в Івано-Франківській області відзначила хорошу підготовку спеціалістів з обслуговування котелень та з радістю вручила їм свідоцтва про присвоєння робітничих кваліфікацій «Машиніст (кочегар) котельні» та «Оператор котельні». Ці документи державного зразка  надають право нашим випускникам працевлаштовуватись на різноманітних підприємствах, в організаціях і установах для обслуговування котелень.