ОСІНЬ – ПОРА ПІДГОТОВКИ ДО ЗИМИ

ОСІНЬ – ПОРА ПІДГОТОВКИ ДО ЗИМИ

Жовтень – місяць, який по-особливому напружений щодо підготовки до опалювального сезону. Окрім готовності комунікацій та обладнання, що «відповідають» за тепло, роботодавцям треба подбати ще і про підбір кадрів, які займатимуться їх обслуговуванням. Оскільки котельне обладнання є об’єктами підвищеної небезпеки, для якого характерне постійне вдосконалення, підвищення економічності та ефективності, то для його обслуговування необхідні професійно підготовлені кадри.
Івано-Франківський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості є начальним закладом, який уже впродовж п’яти років проводить підготовку робочих кадрів з обслуговування котелень, які після закінчення навчання працевлаштовуються на робочі місця у відповідні установи, організації чи заклади.
З 01 жовтня цього року у Івано-Франківському центрі ПТО ДСЗ розпочались випуски груп здобувачів освіти, які навчались обслуговувати котельні. Нещодавно проведено державні кваліфікаційні атестації для здобувачів освіти груп «ОК-16» і «МК-9», які навчались за професіями «Оператор котельні» та «Машиніст (кочегар) котельні».
Кваліфікаційна комісія відзначила хорошу професійно-теоретичну та професійно-практичну підготовку майбутніх спеціалістів з обслуговування котелень. Свідоцтва про присвоєння робітничих кваліфікацій «Машиніст (кочегар) котельні» та «Оператор котельні» стануть для наших здобувачів освіти «перепустками» для працевлаштування на робочі місця.