ДУАЛЬНА ОСВІТА: ДВА В ОДНОМУ – НАВЧАННЯ І РОБОТА

ДУАЛЬНА ОСВІТА: ДВА В ОДНОМУ – НАВЧАННЯ І РОБОТА

07 червня поточного року у Івано-Франківському центрі ПТО ДСЗ слухачі групи «КТЗ-15», які навчалися за направленнями Коломийської районної філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості, успішно здали державну кваліфікаційну атестацію та отримали свідоцтва про присвоєння робітничої професії «Касир торговельного залу третьої категорії».
Навчання здобувачів освіти відбувалось за дуальною формою, яка надала можливість ефективно поєднати теорію з практикою, а також врахувати всі побажання від майбутнього роботодавця. У навчальному закладі слухачі отримували базові теоретичні знання, а виробниче навчання та виробничу практику проходили на торговельних підприємствах, де виконували роботу, відповідно до обраної професії.
Знання правил експлуатації сучасних електронно-касових апаратів – це одна з вимог професійної кваліфікації касира. До того ж, справжній професіонал має володіти навиками роботи зі сканерами для зчитування штрих-кодів на товарах, проводити операції з банківською карткою покупця за допомогою спеціального електронного пристрою, а також знати  правила та форми розрахунків зі споживачами, асортимент, класифікацію, характеристики і призначення товарів тощо. Усі ці професійні вимоги були враховані педагогічним колективом ЦПТО ДСЗ при складанні робочого навчального плану, за яким навчалися майбутні касири торговельного залу. Хочемо відзначити, що слухачі продемонстрували хороші знання з таких предметів, як ведення касових апаратів, реалізація продовольчих та непродовольчих товарів, комп’ютеризація облікової інформації  та ін.
Пам’ятаймо, що освіта завжди дає перевагу в отриманні хорошої посади.