3 ГРУДНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ  ЛЮДЕЙ З ОСОБЛИВИМИ ПОТРЕБАМИ

3 ГРУДНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЛЮДЕЙ З ОСОБЛИВИМИ ПОТРЕБАМИ

Дотримання прав людини і участь людей з інвалідністю у житті суспільства – мета, яка була поставлена у Всесвітній програмі дій відносно осіб з інвалідністю, прийнятою Генеральною Асамблеєю ООН у 1992 році. В Україні проведення Дня людей з інвалідністю встановлене Указом Президента з 1993 року. Цей день є днем підведення підсумків зробленого для цієї категорії громадян, а також визначення планів щодо забезпечення рівних прав осіб з інвалідністю і їх участі в житті суспільства.

Для служби зайнятості працевлаштування людей з інвалідністю є одним з пріоритетних завдань. Івано-Франківський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості не залишається осторонь – люди з особливими потребами можуть не лише здобути у нашому закладі нову професію, а й підвищити кваліфікацію чи пройти перепідготовку.

 

Важливо зазначити, що з питань навчання людей з інвалідністю наш навчальний заклад успішно співпрацює не тільки з Івано-Франківським обласним центром зайнятості, але і з сусідніми регіонами – Тернопільським, Хмельницьким, Закарпатським,Чернівецьким обласними центрами зайнятості.

Впродовж 2018 – 2020 р.р. у Івано-Франківському ЦПТО ДСЗ пройшли навчання 535 осіб з інвалідністю, із них 269 осіб – у 2020 році.

Зокрема, влітку цього року на замовлення Хмельницької філії ТзОВ «СЕ БОРДНЕТЦЕ-УКРАЇНА» було проведено навчання для 84 осіб за напрямом «Спецтехнологія в’язання схемних джгутів, кабелів та шнурів», в т.ч. для 6 осіб з вадами слуху. Навчання проводилось з сурдоперекладачем, що надало можливість нашим слухачам отримати професійні знання та успішно влаштуватись на робочі місця.

 

Колектив Івано-Франківського центру ПТО ДСЗ завжди готовий надати необхідні знання нашим слухачам, а надто людям з особливими потребами, які не дивлячись на проблеми, прагнуть бути повноцінними громадянами нашого суспільства.