Випускники «Машиністи (кочегари) котельні»

ВИПУСК СПЕЦІАЛІСТІВ З ОБСЛУГОВУВАННЯ КОТЕЛЕНЬ

Початок жовтня для  Івано-Франківського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості завжди напружений та «гарячий». Традиційно у ці дні в навчальному закладі проходить випуск операторів та машиністів котелень, адже з настанням опалювального сезону виникає потреба у кваліфікованих спеціалістах з обслуговування котелень.

Ось і цього жовтня у Івано-Франківському центрі ПТО ДСЗ відбулись державні кваліфікаційні атестації слухачів груп «МК-5», «МК-6», «МК-7», які навчались за професією «Машиніст (кочегар) котельні» та груп «ОК-9», «ОК-10», «ОК-11», «ОК-12», які навчались за професією «Оператор котельні».

В умовах запровадження карантину нелегко було організувати та провести навчання спеціалістів, які вкрай необхідні з настанням опалювального сезону. Ще у липні поточного року для тих, хто бажав здобути професії оператора котельні та машиніста (кочегара) котельні, розпочалось навчання за спеціально розробленими робочими навчальними планами  і програмами з використанням елементів дистанційної форми навчання та із врахуванням  протиепідемічних вимог.

Котельні установки є об’єктами підвищеної небезпеки, для них характерне постійне вдосконалення, підвищення їх економічності та ефективності. Тому обслуговування котельного обладнання вимагає професійної освіти та відповідних навичок. Варто зазначити, що слухачі відповідально віднеслись до поставлених перед ними завдань, успішно пройшли професійно-теоретичну та професійно-практичну підготовку.

Свідоцтва про присвоєння робітничих кваліфікацій «Машиніст (кочегар) котельні» та «Оператор котельні» надають право нашим випускникам працевлаштуватись для обслуговування котелень. На них з нетерпінням чекають підприємства теплових мереж, лікувальні установи, навчальні заклади, дитячі садки тощо.