ПІДГОТОВКА СПЕЦІАЛІСТІВ СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА

ПІДГОТОВКА СПЕЦІАЛІСТІВ СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА

Зараз, коли березневе тепло пробуджує землю від зимового відпочинку, для аграріїв наступає період інтенсивної підготовки до вирощування більшості культур. В цей період виконуються агротехнологічні операції, які вимагають серйозних знань. Адже від якості і своєчасності проведення весняних сільськогосподарських робіт залежить майбутній урожай. Для успішного виконання таких робіт потрібні професіонали у цій галузі.

Безробітним громадянам, які перебувають на обліку у філіях обласних центрів зайнятості і бажають працювати у сільськогосподарській сфері, Івано-Франківський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості пропонує курси цільового призначення за відповідними напрямами.

Курси «Безпечне ведення робіт у сільськогосподарській галузі» є актуальними для слухачів Бучацької, Заліщицької та Підгаєцької районних філій Тернопільського ОЦЗ, Снятинської районної філії Івано-Франківського ОЦЗ. Навчальний план цього напряму передбачає вивчення таких дисциплін як «Охорона праці», «Сільськогосподарські машини та їх технічне обслуговування», «Агротехнологія» тощо. Слухачі Борщівської та Гусятинської районних філій Тернопільського ОЦЗ виявили зацікавленість до курсів за напрямом «Обробка землі». Знання, отримані при вивченні предметів професійно-теоретичної підготовки «Основи агрономії», «Технологія обробітку грунту», «Технологія внесення добрив» та ін. допоможуть їм під час роботи у полі.