dav

ЕКСКУРСІЯ ДЛЯ ТИСМЕНИЧАН

19 лютого поточного року фахівці Тисменицької районної філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості організували професіографічну екскурсію для зареєстрованих безробітних громадян з метою орієнтації пошукачів роботи на актуальні на ринку праці нашого регіону професії.».

15 учасників заходу відвідали Івано-Франківський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості – навчальний заклад, який здійснює професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації безробітних громадян.

Відвідувачів зустріла директор навчального закладу Марія Гопайнич, ознайомила їх з послугами, які надає центр ПТО ДСЗ, з матеріально-технічною базою центру. Майстри виробничого навчання Леся Криховецька та Олександра Давиденко детально презентували усі професії, за якими здійснюється навчання у ЦПТО ДСЗ.

На сьогоднішній день навчальний заклад проліцензував 8 робітничих професій: адміністратор, касир торговельного залу, продавець продовольчих товарів, продавець непродовольчих товарів, машиніст (кочегар) котельні, оператор котельні, покоївка, молодша медична сестра з догляду за хворими. Ці професії можуть здобути безкоштовно безробітні громадяни, які перебувають на обліку у філіях обласних центрів зайнятості, для бажаючих також можливе навчання за кошти фізичних чи юридичних осіб. Після закінчення навчання слухачі отримують свідоцтво про присвоєння робітничої професії державного зразка.».

Під час навчання використовується сучасне інформаційно-комунікативне обладнання. Як один із ефективних методів навчання у ЦПТО ДСЗ запроваджується дуальна форма навчання, при якій поєднується навчання у центрі ПТО ДСЗ з навчанням на робочих місцях.