ДОГЛЯД ЗА ХВОРИМИ МАЄ БУТИ КВАЛІФІКОВАНИМ

ДОГЛЯД ЗА ХВОРИМИ МАЄ БУТИ КВАЛІФІКОВАНИМ

13 серпня 2018 року відбувся комплексний іспит слухачів, які навчались за направленням служби зайнятості за професією “Молодша медична сестра з догляду за хворими” на базі Івано-Франківського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

«Лікарні потрібні кваліфіковані кадри, робочі місця вже чекають на вас», – наголосив при врученні свідоцтв головний лікар Косівської центральної районної лікарні Дмитро Микитюк.

Поштовхом до організації навчання даної групи стало звернення в службу зайнятості області головних лікарів Косівської центральної районної лікарні, Яблунівської районної лікарні та Кутської міської лікарні щодо підготовки кваліфікованих працівників з подальшим працевлаштуванням.

Саме тому Івано-Франківською обласною службою зайнятості організовано професійне навчання за професією “Молодша медична сестра з догляду за хворими” для осіб з числа безробітних, які перебували на обліку в Косівській філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості.

Під час навчання слухачі вивчили як забезпечувати чистоту та охайність хворих та приміщень, проводити догляд за шкірою хворих, обробляти пролежні, годувати тяжкохворих, проводити заміну натільної та постільної білизни, брати участь у транспортуванні важкохворих.

Свої знання і вміння майбутні молодші медичні сестри з догляду за хворими зможуть успішно використовувати на практиці після працевлаштування відповідно до попередньо укладених договорів про організацію професійного навчання на замовлення роботодавців в Косівській центральній районній лікарні, Яблунівській районній лікарні та Кутській міській лікарні.

Начальник відділу організаці профнавчання С.Боднар