ПРОФЕСІОГРАФІЧНА ЕКСКУРСІЯ ДЛЯ УЧНІВ

ПРОФЕСІОГРАФІЧНА ЕКСКУРСІЯ ДЛЯ УЧНІВ

Сучасні умови розвитку суспільства, демократичні перетворення, економічні та наукові реформи потребують висококваліфікованих фахівців у різних галузях економічної діяльності.

Питання “яку професію обрати?” та “куди піти навчатись?” є завжди актуальними для випускників середньої школи та їх батьків.

12 червня 2018 року в Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості проведено профорієнтаційний захід професіографічної екскурсії для учнів 8 класів Рогатинської гімназії ім.В.Великого.

В лекційній залі відбулася зустріч з директором Івано-Франківського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості Гопайнич Марією Григорівною, яка розповіла про переваги навчання в центрі, про перспективу подальшого працевлаштування та кар’єри.

Окремо була акцентована увага на цікаву та орієнтовну інформацію про професії, які презентувала заступник директора з навчально-виробничої роботи Мислюк Оксана Михайлівна та майстер виробничого навчання Криховецька Леся Іванівна. Також учні мали змогу відтворити робочі моменти у роботі продавця продовольчих і непродовольчих товарів та касира торговельного залу. Для більш повного інформування учням та викладачам роздано інформаційні буклети.

З метою популяризації робітничих професій Івано-Франківським центром професійно-технічної освіти державної служби зайнятості та Державним міським підприємством «Івано-Франківськтеплокомуненерго» було проведено професіографічну екскурсію на тепловий район «Пасічна», на базі якого навчаються оператори котелень.

Професіографічна екскурсія для учнів пройшла на високому рівні завдяки участі заступника директора Гудза Євгена Васильовича, який ознайомив учнів із професією «оператор котельні» та «машиніст (кочегар) котельні», специфікою роботи підприємства, матеріально-технічною базою, умовами та оплатою праці. Під час проведення екскурсії учні мали можливість спостерігати за роботою цехів та виробничими процесами.

Профорієнтаційний захід поповнив знання підростаючого покоління про робітничі професії, сучасні умови виробництва та перспективу професійного зростання у робітничій сфері.