ВІД НАВЧАННЯ ДО ВІДКРИТТЯ ВЛАСНОЇ СПРАВИ

ВІД НАВЧАННЯ ДО ВІДКРИТТЯ ВЛАСНОЇ СПРАВИ

11 травня поточного року у Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості безробітні, які перебувають на обліку у філіях Івано-Франківського обласного центру зайнятості, успішно захистили бізнес-плани своєї майбутньої підприємницької діяльності. Здійснити такий важливий крок можливо після навчання на курсах цільового призначення за напрямом «Основи малого підприємництва», а для організації підприємницької діяльності ще й отримати одноразову виплату допомоги по безробіттю.

Приємно відзначити, що слухачі, беручи до уваги потреби ринку, обирають досить різноманітні сфери діяльності. Пропонуємо вашій увазі огляд цікавих бізнес-ідей майбутніх підприємців групи «ОМП-194».

Праця у галузі сільського господарства як завжди актуальна, хоча й не з легких і потребує відповідних знань. У цій сфері працюватиме Лужний Б.С. із Калущини. Його фермерське господарство вирощуватиме озиму пшеницю та квасолю білих сортів з метою забезпечення потреб заготівельних компаній у зерні. І хоча для успішного бізнесу необхідно провести відповідні агротехнічні заходи щодо оброблення ріллі, закупити високоякісний посівний матеріал, міндобрива, засоби захисту рослин, звести зерносховище – це лише мотивує до досягнення позитивного результату в улюбленій справі. Його колегам із Рогатинщини Демчишину С.З. («Вирощування та реалізація продукції кролівництва») та Бойчуку Л.М. («Бджільництво») теж не боятись труднощів. Сподіваємось, праця у такій непростій і відповідальній сфері господарства додасть натхнення і принесе успіх у власній справі.

Аналізуючи вимоги часу, Равлюк І.В. із Городенківського району відкриває дитячу ігрову кімнату «Веселкова країна», яка передбачає можливість проведення дитячого відпочинку не окремо від дорослих, а одночасно з ними, залучаючи батьків у процес пізнавальних розваг.

Організовувати життєвий простір сучасної людини у повсякденному житті, на роботі чи для відпочинку, а це – комфорт, простота, функціональність, ергономічність, ефективність тощо, до душі Бачкай О.С. із обласного центру. Із врахуванням таких інтересів складений її бізнес-план «Дизайн-студія з виготовлення меблів і декору інтер’єру».

Дедерчук Л.І. із с.Микуличин після звільнення з військової служби виявив бажання організувати власний бізнес, пов’язаний з відпочинком в мальовничій гірській місцевості. Організатором «екотуризму» виступатиме сільська гуцульська родина, яка надасть туристам житло, забезпечить харчування, ознайомить з особливостями карпатського краю.

«Швидке харчування – явище не нове, проте стабільно затребуване», – вважає Вітюк Ю.П. (м. Івано-Франківськ). То ж очікуємо на відкриття кафе у одному із спальних районів міста.

Автомобільні перевезення пропонує Мосьпан В.В. (смт.Верховина), ремонтом та обслуговуванням автомобілів займатиметься Смигунов Д.О. із смт.Богородчани.

Завжди актуальною є сфера будівництва. Свою нішу тут знайшли Морис П.І. («Виконання послуг з комплексного обслуговування будівель», м.Долина), Ковлюк С.Ф. («Організація будівництва будівель», м.Надвірна).