ПІДТРИМУЄМО ПІДПРИЄМНИЦЬКІ ІДЕЇ БЕЗРОБІТНИХ

ПІДТРИМУЄМО ПІДПРИЄМНИЦЬКІ ІДЕЇ БЕЗРОБІТНИХ

Основою економіки нашого регіону є малий бізнес. Визначення його сфери – важлива передумова дрібної підприємницької діяльності. Вибираючи на ринку свою нішу, підприємець повинен працювати над постійним поліпшенням економічної діяльності навіть за нормального стану справ. Для цього він має бути і грамотним фахівцем, і кваліфікованим економістом. Необхідно чітко бачити перспективу, а отже, робити відповідні прогнозні розрахунки, маркетингові дослідження тощо. Таких навичок підприємництва можна набути у Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості на курсах цільового призначення за напрямом «Основи малого підприємництва».

02 березня поточного року у навчальному закладі слухачі з числа безробітних громадян успішно захистили бізнес-плани майбутньої підприємницької діяльності. Свій бізнес слухачі скеровують на надання різноманітних послуг: від найбільш поширеного «Роздрібна торгівля» до таких, які потребують спеціальних навиків і знань – «Виготовлення меблів» (Шозда В.В. м.Івано-Франківськ), «Лісопильне та стругальне виробництво» (Барчук Л.Р. м.Болехів, Кудляк М.І. м.Галич), «Надання юридичних послуг» (Івасів О.І. м.Калуш), «Організація зеленого туризму» (Марчук В.К., Гринюк Л.В. м.Яремче), «Автомобільні перевезення» (Жирий С.І. м.Івано-Франківськ, Петрів М.О. м.Болехів, Білоус М.В. м.Яремче), «Надання перукарських послуг» (Юшко Ю.В. м.Долина), «Надання косметологічних послуг» (Петрук Г.В. смт.Богородчани) тощо.

Ремонтно-оздоблювальні послуги (встановлювання столярних виробів, покриття підлоги та облицювання стін, малярні роботи й скління тощо) надаватиме своїм клієнтам Репетило І.Б. (с.Угринів Тисменицького району).

Бджільництво – галузь сільського господарства, якою займатимуться Ткачук М.А. у с.Павлівка Тисменицького району та Грещук Р.Д. у с.Чорні Ослави Делятинської ОТГ.

Шевчук Л.Р. вирішила працювати у сфері громадського харчування, вона відкриває кафе у м.Коломия. А її колега Соломічук М.В., яка проживає у смт.Веровина, для свого кафе вже й назву придумала – «Коралі».

«Бізнес не завжди гарантує постійний та сталий прибуток, але якщо повністю віддавати себе справі, бути відповідальним, тримати все під контролем, то можна уникнути труднощів та ризику», – вважає слухач з м.Івано-Франківська Костельний С.Б., який надаватиме послуги у сфері швидкого харчування.