ПРОФЕСІЙНА ПІДГОТОВКА ПРАЦІВНИКІВ СФЕРИ ТОРГІВЛІ

ПРОФЕСІЙНА ПІДГОТОВКА ПРАЦІВНИКІВ СФЕРИ ТОРГІВЛІ

16 В умовах постійного розвитку мережі торгових підприємств питання професійної підготовки працівників сфери торгівлі набувають особливої актуальності.

20 лютого поточного року Івано-Франківський центр ПТО ДСЗ розпочав на базі Долинської районної філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості навчання слухачів за професією продавець продовольчих товарів. Навчання організовано відповідно до вимог нових державних стандартів професійно-технічної освіти. Для проведення занять підібрано кваліфікованих викладачів та майстрів виробничого навчання, які у своїй роботі використовують різноманітні форми та методи проведення занять, формують сучасні знання, вміння і навички у слухачів. Крім професійної підготовки, слухачам необхідно оволодіти знаннями етики і психології поведінки продавця, манерами культури спілкування з покупцями.

Враховуючи зміни в суспільстві, торгівля вимагає новітніх технологій, нових форм роботи. Сьогодні продавець – це, перш за все, кваліфікований консультант покупця, його добрий порадник, пропагандист досягнень вітчизняного виробника. Сучасному продавцю необхідні глибокі знання з організації техніки торгівлі, купівельному попиту. Так як підготовка слухачів здійснюється на замовлення торговельних підприємств «Колібріс» і «Кошик», викладачі та майстри виробничого навчання мають можливість проводити заняття як теоретичного, так і виробничого навчання на робочому місці у магазині. Саме тут слухачі мають можливість вивчити увесь асортимент продовольчих товарів, ознайомитися з організацією торгового процесу, методами продажу, способами розміщення та викладення товарів, сучасним обладнанням, додатковими послугами, активно розвивати самостійні, практичні і розумові здібності, щоб користуватися попитом на регіональному ринку праці серед торгових підприємств.