Основні досягнення навчального закладу за січень-травень 2017 року

На базі Івано-Франківського центру ПТО ДСЗ пройшли підготовку 55 кваліфікованих робітників за професіями:

адміністратор – 15 осіб;
касир торговельного залу – 13 осіб;
продавець продовольчих товарів – 14 осіб;
продавець непродовольчих товарів – 13 осіб.

Підвищили кваліфікацію на курсах цільового призначення 900 осіб за такими напрямками:

Основи малого підприємництва – 14 осіб;
Безпечне ведення робіт у сільськогосподарській галузі – 119 осіб;
Дотримання вимог охорони праці та техніки безпеки при виконанні робіт на цегельному заводі – 355 осіб;
Особливості ведення будівельних робіт – 30 осіб;
Основи технічного обслуговування і ремонту сільськогосподарської техніки – 64 особи;
Вирощування овочевих культур – 30 осіб;
Використання сучасних мийних засобів при прибиранні службових приміщень та території – 7 осіб;
Обробка землі – 24 особи;
Технологічні особливості виготовлення тротуарної плитки – 23 особи;
Охорона праці та правове регулювання взаємовідносин в умовах підприємства – 234 особи.

Фактична чисельність осіб, які проходили професійне навчання в Івано-Франківському ЦПТО ДСЗ протягом п’яти місяців 2017 року – 1019 осіб, в тому числі – 540 осіб з Закарпатської, Чернівецької, Тернопільської та Хмельницької областей.

Всього було сформовано і проводилося навчання в 54 навчальних групах.

Педагогічний колектив навчального закладу націлений зробити процес навчання максимально гнучким, доступним і персоніфікованим. З метою досягнення високої активності слухачів педагоги застосовують інтерактивні методи навчання. Сучасні інтернет-технології, електронні бібліотеки та навчально-методичні мультимедіа-матеріали регулярно використовуються на заняттях. Викладачі поєднують функції як лектора, так і консультанта, інструктора, оскільки володіють ґрунтовними професійними знаннями та навичками.

Педагоги враховують побажання слухачів щодо методів навчання і на основі попереднього досвіду допомагають його ефективно інтегрувати в наявні як професійні, так і непрофесійні знання та вміння.

У навчально-виробничий процес надалі впроваджуються інноваційні форми та методи навчання, сучасні виробничі технології. Зокрема, моделювання життєвих ситуацій, використання рольових ігор, вирішення проблеми на основі аналізу обставин та відповідної ситуації. При таких підходах навчальний процес відбувається за умови постійної, активної взаємодії всіх слухачів, включаючи в себе чітко спланований очікувальний результат навчання. Основна ціль навчання полягає у підготовці учасників до вирішення складних виробничих проблем шляхом застосування конкретних альтернативних дій. У процесі навчання слухачі в спеціально змодельованих умовах вчаться оперативно аналізувати можливі виробничі ситуації, приймати оптимальні рішення, вести пошук несправностей на основі певних параметрів, обирати найдоцільніший технологічний процес, вирішувати економічні проблеми підприємства тощо.