РІЗНІ ІДЕЇ МАЛОГО БІЗНЕСУ

03 липня поточного року у Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості відбувся захист бізнес-планів слухачів групи «ОМП-163», які навчались на курсах цільового призначення за напрямом «Основи малого підприємництва». Приємно відзначити, що майбутні підприємці обираються досить різні напрями своєї діяльності, що зумовлено ретельним аналізом ринку праці в регіоні.

Столярною справою як хобі Варварук Р.Р. із обласного центру займається вже тривалий час, накопив певний досвід та технічні засоби. Для виконання робіт на професійному рівні і з більшими об’ємами йому доведеться лише придбати деяке обладнання і незабаром запрацює його власна столярна майстерня.

Майбутній підприємець Гріцина О.В. буде працювати в обласному центрі на основі диплому про закінчення масажних курсів від «Червоного Хреста». Його бізнес-план «Надання послуг масажу» передбачає відкриття масажного кабінету, послуги якого мають профілактично-косметичну спрямованість, а саме: загальний розслаблюючий масаж, тонізуючий, спортивний, антицелюлітний.

Більшість із нас користується мангалами, барбекю або камінами. Слухач Івасютин А.П. (м.Івано-Франківськ) пропонує для бажаючих екологічний і добре відомий нам вид палива – деревне вугілля. На відміну від дров, при правильному розпалі, деревне вугілля не дає диму і полум’я, а страви на такому паливі готуються набагато швидше. То ж, сподіваємось, що ідея виробництва деревного вугілля буде перспективною, адже використання деревної сировини дозволить значно заощадити кошти, отримати економічні вигоди від оздоровлення навколишнього середовища, а також створити нові робочі місця.

Цікавими виявились ідеї й інших слухачів, які втілили їх у свої бізнес-плани майбутньої підприємницької діяльності: у обласному центрі -«Виробництво шлакоблоків» (Соколик Р.П.), «Надання консультаційних послуг та послуг з управління» (Чернов О.І.), «Надання послуг агентства нерухомості» (Романюк О.І.); у Богородчанському районі – «Приватний манікюрний кабінет» (Карабінович І.В.); у Надвірнянському районі – «Надання перукарських послуг» (Попів М.М.), «Заготівля та швидке (шокове) заморожування екологічно чистих карпатських ягід, а також інших фруктів та овочів» (Крицький А.В.); на Косівщині – «Ремонт телефонів» (Яким’юк В.М.) та ін.