СПІВПРАЦЯ – ШЛЯХ ДО УСПІХУ В БІЗНЕСІ

У нашому регіоні мале підприємництво посідає важливе місце як одна з передумов формування сприятливого соціально-економічного потенціалу. Адже розвиток малого бізнесу є основним джерелом наповнення доходної частини міських та районних бюджетів, створення нових робочих місць, залучення інвестицій в економіку регіону тощо.

Здавалося б, нестабільна економічна ситуація в країні мала б завадити розвиткові малого бізнесу. Проте, саме ця нестабільність і є поштовхом до того, що все більша кількість громадян бажає самотужки знайти вихід зі складного економічного становища, а не чекати на допомогу зі сторони. Про це свідчить і той факт, що кожного місяця у нашому регіоні «народжуються» малі підприємства, засновниками яких є безробітні, які стоять на обліку у центрах зайнятості. Однією з умов відкриття власної справи є навчання у Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості на десятиденних курсах цільового призначення за напрямом «Основи малого підприємництва».

15 серпня цього року 27 слухачів вказаних курсів успішно захистили бізнес-плани майбутньої підприємницької діяльності. Цікаво розповів про свою власну справу слухач Дживоронюк С.С. Тепер на Калущині з’явиться багетна майстерня, в якій створюватимуться декоративні багети та багетні рами. Цех виробництва меблів з масиву запрацює у Рожнятівському районі. Гриців В.П. паралельно відкриває і офіс з продажу таких меблів.

Маючи 10-ти річний досвід фотопрактики слухач Печижак Р.М. (Косівський район) започатковує якісно новий рівень надання фотопослуг, які включатимуть фотозйомки не лише урочистих подій, а й оформлення випускних альбомів, фото на документи та ін.

Свою мрію у бізнес-ідею втілює Мулярик М.В. із Тлумацького району. Для неї на часі вирощування різної зелені в горщиках поки-що на власній земельній ділянці. В перспективі – великі теплиці та співпраця не лише з закладами харчування, а й з маркетами.

Чисто «жіноча» справа пошиття та ремонту одягу привабила Боднар О.Я. (Калуськкий район) і Шевченко М.О. (Тисменицький район). Розширення поля їх діяльності передбачає пошиття постільної білизни, штор, скатертин, чохлів на крісла та інших елементів декору для підприємств сфери обслуговування. Багатьом у пригоді стане кур’єрська служба доставки Янцюка Б.Б. і Остапюка М.В., автомийний комплекс Сіщука М.М. (Надвірнянський район). Підприємництво не може обійтись і без транспортних перевезень. Надання логістичних послуг у цій сфері надаватимуть Котула Я.Я. і Котула С.Я. (Коломийський район).

Як бачимо, напрямки діяльності майбутніх підприємців різняться поміж себе, проте повною мірою доповнюють один одного. Недарма ж кажуть, що співпраця – шлях до успіху в бізнесі.