Випуск спеціалістів для обслуговування котелень

Випуск спеціалістів для обслуговування котелень

04 жовтня поточного року закінчили навчання слухачі групи «ОК-6» та «МК-3», які навчалися у Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості за професіями «Оператор котельні» та «Машиніст (кочегар) котельні».

Обслуговування котельного обладнання вимагає професійної освіти та відповідних навичок, адже котельні установки – це об’єкти підвищеної небезпеки.  Тим паче, що в сучасних умовах має місце постійне вдосконалення котелень, підвищення їх економічності та ефективності. Тому на таку відповідальну роботу призначаються особи, які пройшли професійне навчання,   знають методи роботи та експлуатації котельних установок, уміють підтримувати їх безпечне функціонування, а також знають і виконують правила нагляду за котельними установками, основ пожежної та електробезпеки тощо.

Державні кваліфікаційні комісії відзначили добру підготовку слухачів. Випускникам навчального закладу вручені свідоцтва про присвоєння робітничих професій «Оператор котельні» та «Машиніст (кочегар) котельні».