Навчаємо професії адміністратора

Серед професій, які можна здобути у Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, адміністратор чи не найбільш затребувана. Адже будь якому підприємству, установі чи організації потрібні працівники, які здійснюють роботу з ефективного і культурного обслуговування відвідувачів, консультують відвідувачів із питань, що стосуються послуг, які надаються, тощо.

На даний час у ЦПТО ДСЗ навчаються слухачі групи «А-16», які, перебуваючи на обліку у філіях Івано-Франківського обласного центру зайнятості, вирішили поєднати майбутню трудову діяльність із сферою обслуговування. Професія адміністратора широка і багатогранна, з великим спектром завдань. Робочий навчальний план для професійно-технічного навчання за цією професією передбачає вивчення ряду предметів загальнопрофесійної, професійно-теоретичної та професійно-практичної підготовки, які спрямовані на те, щоб майбутній професіонал бездоганно умів координувати роботу офісу, організовувати обслуговування відвідувачів, створювати для них комфортні умови. Неабияку роль у роботі адміністратора відіграє уміння працювати з документами. Тому предмети «Документаційне забезпечення управління» та «Українське ділове мовлення і редагування службових документів» займають чільне місце у робочому навчальному плані.

Колектив Івано-Франківського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості використовує різноманітні способи донесення потрібної інформації до своїх слухачів для набуття ними навиків справжніх професіоналів своєї справи. Ефективними методами навчання слухачів є проведення ділових та рольових ігор, зокрема проведення нарад, зборів та переговорів з використанням  сучасних методик. Під час навчання до послуг слухачів комп’ютерний клас та засоби новітніх інформаційних технологій.

Майстри виробничого навчання під час професійно-практичної підготовки практикують проведення екскурсій на провідні заклади регіону: готелі, салони краси, заклади ресторанно-готельного бізнесу тощо.