Нетрадиційні уроки як засіб підвищення ефективності професійного навчання

Нетрадиційні уроки як засіб підвищення ефективності професійного навчання

Одним із основних напрямків роботи педагогічного колективу Івано-Франківського центру професійно-технічної освіти ДСЗ при підготовці слухачів є використання інтерактивних та нетрадиційних методів навчання. Зокрема, активну участь проявляють слухачі групи А-15, котрі навчаються за професією «Адміністратор». Протягом навчального періоду було проведено велику кількість уроків-екскурсій на сучасні заклади готельного-ресторанного бізнесу з наступним обговоренням та детальним аналізом і пропозиціями.

Ефективними методами навчання слухачів були також ділові та рольові ігри, зокрема проведення нарад, зборів та переговорів з використанням  методики «шести капелюхів мислення» Едварда де Боно, методики scrum-meeting.

Нещодавно відбулось заняття з предмету «Основи рекламного маркетингу і дизайну», де кожен із слухачів виготовляв рекламу свого підприємства та презентував послуги, що надаються на підприємстві. Особливо ретельно підготувались наступні слухачі: Бублінська Оксана, Козицька Наталія, Іванишин Володимир, Макаро Уляна, Соловій Юля, Тодорова Марина, Вахняк Марія. На думку педагога Олександри Давиденко саме такі методи проведення теоретичних занять максимально підготують до подальшої роботи слухачів центру в якості адміністратора підприємства.