НАВЧАННЯ ОПЕРАТОРІВ КОТЕЛЕНЬ З БЕЗПЕЧНИХ МЕТОДІВ РОБОТИ ТА ЕКСПЛУАТАЦІЇ КОТЕЛЬНИХ УСТАНОВОК НА ТВЕРДОМУ ПАЛИВІ

Підготовка до нового опалювального сезону у повному розпалі. Зважаючи на різке здорожчання блакитного палива все більша кількість споживачів переходить на користування котлами на твердому паливі.

Івано-Франківський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості розпочав навчання операторів котелень з безпечних методів роботи та експлуатації обладнання котельних установок на твердому паливі.

Безробітні, які стоять на обліку у Городенківському, Верховинському, Снятинському, Надвірнянському, Тлумацькому, Тисменицькому, Богородчанському районних центрах зайнятості, і вирішили працювати операторами котелень, протягом навчання на курсах цільового призначення вивчатимуть принцип дії та правила експлуатації вказаних котлів; склад і характеристику твердого палива, особливості його використання; хімічну та механічну обробку котлової води, а також ознайомляться із видами котельних установок на основі твердого палива та системами опалення на їх основі. Особлива увага приділяється питанню дотримання інструкцій з охорони праці та пожежної безпеки.

Посвідчення про підвищення кваліфікації, яке отримують слухачі після закінчення навчання, надає їм можливість працевлаштуватись на підприємствах теплових мереж, у лікувальних установах, навчальних закладах, дитячих садках, та ін.