«ПОВІР У СЕБЕ» –  ВАЖЛИВИЙ ПРОФОРІЄНТАЦІЙНИЙ ПРОЄКТ  ДЛЯ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ

«ПОВІР У СЕБЕ» – ВАЖЛИВИЙ ПРОФОРІЄНТАЦІЙНИЙ ПРОЄКТ ДЛЯ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ

Впродовж червня-листопада 2021 року Івано-Франківською обласною службою зайнятості проводились ряд профорієнтаційних заходів для осіб з інвалідністю в рамках реалізації проєкту «Повір у себе». За підсумками проведених заходів 29 листопада поточного року обласною службою зайнятості  проведено групову консультацію із залученням соціальних партнерів у онлайн форматі.

Приємно зазначити, що Івано-Франківський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості був активним учасником проєкту «Повір у себе», про що звітувала на груповій консультації директор навчального закладу Марія Гопайнич. Зокрема, вона повідомила, що із 157 осіб з інвалідністю, які проходили професійно-технічне навчання, 143 – набули нових компетенцій на курсах цільового призначення, 14 – проходили професійно-технічне навчання та перепідготовку за професіями «Молодша медична сестра з догляду за хворими» (3 особи), «Оператор котельні» (6 осіб), «Адміністратор» (3 особи), «Касир торговельного залу» (1 особа), «Машиніст (кочегар) котельні» (1 особа). Рівень працевлаштування осіб з інвалідністю склав 75,2 відс. (118 осіб).

За такими «сухими» цифрами статистики криється турбота, увага, піклування про кожного слухача, який з надією звернувся у наш навчальний заклад, щоб набути нових професійних знань та умінь для подальшої реалізації себе у праці, підвищити професійно-кваліфікаційний рівень, розвинути власний творчий потенціал.