ВИПУСК МАЙБУТНІХ ПІДПРИЄМЦІВ

20 квітня поточного року закінчили навчання слухачі групи «ОМП-187», які навчались у Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості на курсах цільового призначення за напрямом «Основи малого підприємництва». Випускники, серед яких були і учасники антитерористичної організації, успішно захистили бізнес-плани своєї майбутньої підприємницької діяльності. Для них започаткування власної справи – це один із способів використання своїх знань, вмінь, талантів, втілення мрій, адаптації у мирному житті.

Пріоритетним напрямком роботи на довгострокову перспективу слухач із Рогатинського району, учасник АТО Денисюк Т.В. обрав створення повноцінного виробництва набоїв для стрілецької нарізної зброї. «В умовах української економіки та при будь-яких геополітичних варіантах набої і їх компоненти користуються стабільно високим попитом», – вважає майбутній підприємець. У створеній майстерні він також буде ремонтувати і проводити технічне обслуговування металевих виробів, оскільки токарні роботи завжди цінувались.

Після повернення із зони АТО у сфері автомобільних пасажирських нерегулярних перевезень працюватиме колишній водій автотранспортних засобів Черленюк М.Ю. із Косівщини. Перевезення організованих груп людей (весілля, туристичні чи шкільні поїздки тощо) – ось завдання його проекту.

Свою підприємницьку діяльність Городний А.М. розпочинає у рідному Болехові, куди повернувся після участі у антитерористичній операції. Тепер його дні будуть заповнені приємними клопотами про розвиток власної справи – вирощування горіхів і яблук у власному саду, а також реалізацію саджанців цих фруктових дерев.

Цікавими і змістовними виявились бізнес-плани Рака В.Я. із м.Болехів («Надання послуг у сфері створення проектів об’єктів архітектури та містобудування»), слухачів із м.Калуш Кучер І.І. («Надання послуг з консультування в сфері оподаткування») та учасника АТО Махтеєнка М.І. («Ремонт побутових приладів домашнього та садового обладнання»).

Слухачка із Долинщини П’янкова Т.Л. свій талант втілює у бізнес-ідею «Книга до кави», що передбачає видавництво україномовної художньої літератури, написаних власних книжок, а також організацію домашньої майстерні для виготовлення ляльок-мотанок та обкладинок для книг з екологічно-чистих матеріалів з метою подальшого продажу через соціальні мережі, участь у книжкових та літературно-мистецьких фестивалях.

Як вважає слухач Черленюк М.Ю. – «Підприємництво – нелегка, проте корисна для суспільства праця. Бізнес не завжди гарантує постійний та сталий прибуток, але якщо повністю віддавати себе справі, бути відповідальним, тримати все під контролем, то можна уникнути труднощів та ризику».

Удачі Вам, дорогі випускники!