ЗВІТУЄМО ЗА ПЕРШЕ ПІВРІЧЧЯ 2024 РОКУ

ЗВІТУЄМО ЗА ПЕРШЕ ПІВРІЧЧЯ 2024 РОКУ

Івано-Франківський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості завершив перше півріччя поточного навчального року.

До вашої уваги декілька цифр, які свідчать про різнобічність діяльності закладу освіти, його можливості щодо професійного навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації громадян.

За звітний період у закладі освіти проходили навчання всього 1992 особи. Із них 506 осіб проходили професійне навчання за ліцензованими професіями. Серед них – найбільш затребувані на ринку праці молодша медична сестра (молодший медичний брат) з догляду за хворими, продавець продовольчих товарів, продавець непродовольчих товарів, касир торговельного залу, оператор котельні, машиніст (кочегар) котельні.

1486 осіб підвищили кваліфікацію з метою отримання нових компетентностей. Співпрацюємо не лише Івано-Франківським обласним центром зайнятості. Налагоджена тісна співпраця з Тернопільським, Чернівецьким, Хмельницьким, Київським обласними центрами зайнятості, за направленнями яких безробітні громадяни мають змогу підвищити свою кваліфікацію. Для цього їм пропонується широкий спектр освітніх програм, який коригується за вимогами сьогодення: «Організація трудових відносин в умовах воєнного стану», «Особливості прибирання з використанням сучасних мийних засобів», «Основи домедичної допомоги в умовах воєнного стану», «Ділова етика і культура спілкування в колективі», «Комунікативно-освітній простір ЗДО: спілкуємось з дітьми по-новому», «Школа фермерства. Використання сучасного агродрона у сільському господарстві», «Безпечне ведення робіт на сільськогосподарських та комунальних підприємствах», «Сучасні технології виготовлення силікатної та керамічної цегли», «Психологічна стійкість особистості», «Основи комп’ютерної грамотності», «Впровадження сучасних технологій на швейному підприємстві» тощо.

Для посадових осіб пропонуємо підвищення кваліфікації за напрямом «Навчання з питань охорони праці посадових осіб». Посвідчення про перевірку знань з питань охорони праці отримали 166 осіб.

У межах проєкту Skills4Recovery за підтримки Громадської організації «ДЖУНІОР АЧІВМЕНТ Україна» проведено серію триденних тренінгів з основ ринкової економіки «Власна справа» для 60 осіб.

До уваги тих, кого цікавить підприємницька діяльність, дводенні курси за напрямом «Мікрогрант: написання бізнес-плану», які пройшли 44 особи.