«МЕДСЕСТРА – НЕ ПРОСТО ПРОФЕСІЯ. ЦЕ СТАН ДУШІ.»

Нещодавно у Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості на замовлення Тлумацької районної філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості розпочала навчання ще одна група слухачів за професією «Молодша медична сестра з догляду за хворими».
У теперішній складний «карантинний» час неухильно зростає престижність професії медичної сестри. Без сумніву, медсестра – не просто професія, це стан душі. Професіоналом у цій нелегкій справі може стати лише фахівець, для котрого медицина – покликання, вияв людяності, самопожертви, зрештою, зміст життя. Такий спеціаліст має володіти і відповідними знаннями та практичними навичками при спілкуванні з хворими, умінням поводитися в колективі.
Навчальна програма, за якою навчатимуться слухачі груп «ММС-9» та «ММС-10», передбачає вивчення ряду предметів: «Загальний догляду за хворими», «Основи медичних знань», «Спеціальний догляд за хворими», «Основи фармакології», «Професійна етика та деонтологія». Також майбутні медсестри мають вивчити правила санітарії і гігієни, правила охорони праці, навчитись проводити різноманітні медичні маніпуляції.