НАВЧАННЯ ПРАЦІВНИКІВ КОТЕЛЕНЬ

Із настанням осені до наших осель прийшли холоди. Температура повітря впала не лише у будинках, в яких проживаємо, але й у робочих приміщеннях. Сьогодні більшість підприємств, установ, організацій користуються послугами теплопостачання не лише централізовано згідно з укладеними договорами з комунальними службами, але й мають автономне теплопостачання, тобто власні котельні. Для того, щоб підтримувати їх роботу, потрібні спеціальні працівники, які володіють необхідними для цього знаннями та навичками.

У жовтні поточного року у Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості успішно закінчили навчання 53 слухачі, які навчались за професіями «Оператор котельні» та «Машиніст (кочегар) котельні». Протягом трьох місяців вони вивчали класифікацію, будову, принцип дії та правила експлуатації котлів; склад і характеристику палива; контрольно-вимірювальні прилади та автоматику; забезпечення безперебійної роботи обладнання тощо. Особлива увага приділялась питанню дотримання інструкцій з охорони праці та пожежної безпеки. Під час виробничого навчання майбутні спеціалісти котелень мали змогу на практиці «закріпити» теоретичний матеріал.

Стояти на варті тепла – відповідальне завдання для наших випускників. Свідоцтва про присвоєння робітничої професії «Оператор котельні третього розряду» та «Машиніст (кочегар) третього розряду», які отримали слухачі після закінчення навчання, надають їм можливість працевлаштуватись на підприємствах теплових мереж, у лікувальних установах, навчальних закладах, дитячих садках та ін.