ПЕРШИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ КАР’ЄРНИЙ ФОРУМ

06 червня поточного року представники Івано-Франківського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості Леся Криховецька та Богданна Волочанська взяли участь у Першому Національному кар’єрному форумі, який проводився за ініціативи Державної служби зайнятості. У заході взяли участь керівники Міністерств соціальної політики, економічного розвитку і торгівлі, освіти і науки, молоді та спорту, провідних бізнес-асоціацій, які об’єднують переважну більшість компаній-роботодавців, що працюють в нашій країні, а також міжнародні експерти.

Головною метою Форуму стало питання системного розвитку людського капіталу в Україні, що є основним конкурентним фактором для будь-якої держави у сьогоднішньому світі.

Валерій Ярошенко, очільник Державної служби зайнятості, зазначив, що Національний кар’єрний форум забезпечить системний діалог між державою, провідними роботодавцями та міжнародними експертами для можливості кар’єрного росту у відповідності до вимог сучасного ринку праці та запровадження ефективної системи працевлаштування.

Під час даного заходу відбулась презентація інноваційного онлайн ресурсу «Національна платформа профорієнтації та побудови кар’єри», що розробляється Державною службою зайнятості, а також була затверджена резолюція Форуму, в рамках якої вирішено проводити Національний кар’єрний форум на постійній основі на регіональному та всеукраїнському рівні.