ВІДКРИВАЄМО ВЛАСНУ СПРАВУ

08 червня поточного року у Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості відбувся захист бізнес-планів слухачів групи «ОМП-188» курсів цільового призначення за напрямком «Основи малого підприємництва».

«Відкриваючи власну справу потрібно чітко знати, як організувати справу в обраній сфері, визначити сутність та життєздатність підприємницької ідеї, спланувати розвиток бізнесу таким чином, щоб отримати бажані результати», – зазначає майбутній підприємець із Тисменицького району Надія Забойська у своєму бізнес-плані, який передбачає вирощування та реалізацію саджанців фруктових дерев, кущів смородини та малини. Її колега-земляк Василь Тхорик теж вирощуватиме малину – ремонтантний сорт голландського походження «Полка», а Тарасу Борищаку до душі ковальська справа – виготовлення кованих виробів (воріт, огорож, сходів, перил, решіток лавок, альтанок тощо).

Віктор Чернов (м.Івано-Франківськ) займе свою нішу у підприємницькій діяльності, виготовляючи європіддони. «Виготовлення дерев’яних виробів для готельно-ресторанного бізнесу» – тема бізнес-плану Павла Векслера (м.Коломия). А ось Олег Мосорук (м.Калуш) виготовлятиме сувенірну продукцію за бажанням клієнта – садову скульптуру чи статуетку на релігійну тематику, у вигляді звірів чи птахів, з можливістю нанесення тексту або ж з функцією скарбнички….

Бізнес-ідеї майбутніх підприємців досить різноманітні. І кожна з них започатковується на бажанні задовольнити споживачів високоякісними і недорогими послугами та, звичайно, отримати прибуток для розвитку справи.