РОЗШИРЮЄМО ПОЛЕ ОСВІТНЬОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

Івано-Франківський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості пропонує короткотермінові курси підвищення кваліфікації для безробітних, незайнятих громадян за актуальними напрямками на ринку праці. Приємно зазначити, що навчальний центр розширює поле освітньої діяльності – протягом поточного року активно співпрацюємо із сусідніми обласними центрами зайнятості, що в свою чергу потребує постійного оновлення та розроблення робочих навчальних планів та програм. Для надання методичної допомоги щодо організації навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації зареєстрованих безробітних на курсах цільового призначення центри зайнятості, за потреби, відвідує методист Івано-Франківського центру ПТО ДСЗ Богданна Волочанська.

Для безробітних Заставнівського районного центру зайнятості (Чернівецька область) актуальним є питання робіт на цегельному заводі. Тому для їх підвищення кваліфікації було розроблено навчальний план «Дотримання вимог охорони праці та техніки безпеки при виконанні робіт на цегельному заводі».

Виконання робіт у сільськогосподарській галузі, а також технічного обслуговування і ремонту сільськогосподарської техніки на даний час є актуальним на ринку праці Тернопільщини та Хмельниччини. Зокрема, безробітні Кам’янець-Подільського району (Хмельницька область) навчались за напрямом «Безпечне ведення робіт в сільськогосподарській галузі», безробітні Городоцького та Борщівського районів (Хмельницька та Тернопільська області відповідно) – «Основи технічного обслуговування і ремонт сільськогосподарської техніки».

Івано-Франківський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості відкритий для усіх бажаючих скористатись його послугами, адже діяльність навчального закладу здійснюється за багатопрофільним принципом: проводиться підвищення кваліфікації фахівців для промисловості, будівництва, сфери послуг, житлово-комунального господарства тощо.