СЕМІНАР-НАРАДА ЩОДО УДОСКОНАЛЕННЯ РОБОТИ ТА ВЗАЄМОДІЇ ВІДДІЛІВ ПРОФНАВЧАННЯ ОЦЗ ТА ЦПТО

Директор Івано-Франківського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості Гопайнич М.Г. взяла участь у семінар-нараді «Удосконалення роботи та взаємодії відділів профнавчання ОЦЗ та ЦПТО ДСЗ щодо сприяння працевлаштування безробітних шляхом професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації», який відбувся 08-10 лютого поточного року на базі Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Вказаний семінар-нарада проводився з метою вирішення поточних виробничих питань та посилення координування дій обласних центрів зайнятості та центрів професійно-технічної освіти державної служби зайнятості щодо організації навчання безробітних громадян у ЦПТО. Нарада проходила у форматі інтерактивного спілкування, в ході якого обговорювались шляхи удосконалення спільної роботи ОЦЗ та ЦПТО. У семінар-нараді взяли участь заступник Голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Юлія Жовтяк, заступник начальника Управління профорієнтації, профнавчання та навчальних закладів – начальник відділу навчальних закладів Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Марія Богуслав, провідний фахівець з питань зайнятості відділу навчальних закладів Управління профорієнтації, профнавчання та навчальних закладів у ДСЗ Олександр Калігаєв.

Директори ЦПТО ДСЗ ділилися досвідом, озвучували проблеми і потреби своїх навчальних закладів та пропонували шляхи їх подолання. В процесі спілкування було запропоновано створити єдину корпоративну інформаційну онлайн-платформу на сайті Рівненського ЦПТО ДСЗ для дистанційного спілкування фахівців ЦПТО та оперативного вирішення нагальних питань. Присутні також погодили формування пакету пропозицій, змін та доповнень до законодавства щодо професійного навчання дорослого населення, який буде направлено до ДСЗ (ЦА).

Серед великої кількості порушених питань – оперативне інформування незайнятого населення про освітні послуги ЦПТО ДСЗ, нові підходи в організації навчання безробітних, особливості регіональних ринків праці, нові форми взаємодії з роботодавцями, формування нових терміні навчання, перегляд списку професій на предмет їх актуальності на ринку праці, робота в системі ЄДБО та труднощі, які виникають при заповненні модулів тощо.