НАВЧАЄМО ПРОДАВЦІВ ПРОДОВОЛЬЧИХ ТОВАРІВ

30 листопада поточного року у Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості розпочала навчання група слухачів для здобуття робітничої професії «Продавець продовольчих товарів». Безробітні, які знаходяться на обліку у базових центрах зайнятості, скористались доброю нагодою стати професіоналом своєї справи у сфері торгівлі.

Професія продавця лише на перший погляд може здатися простою та доступною. Насправді – це серйозна і складна спеціальність. Адже справжній продавець обов’язково повинен мати системне мислення, хорошу пам’ять, математичні здібності. З особистих якостей цінується терплячість, толерантність, привітність, доброзичливість.

До переліку предметів, які вивчатимуть майбутні продавці на заняттях із загальнопрофесійної і професійно-практичної підготовки, входять інформаційні технології; основи галузевої економіки, правових знань, бухгалтерського обліку; охорона праці; психологія і етика ділових відносин; товарознавство продовольчих товарів; організація та технологія торговельних процесів; техніка і механізація торговельних розрахунків тощо.

Сьогодні більшість роботодавців вимагають, щоб фахівець мав спеціальну освіту, яка дає майбутнім претендентам абсолютну перевагу в отриманні хорошої посади. Якщо людина знайде своє покликання в торговій сфері, в неї буде шанс проявити себе і швидко піднятись кар’єрними сходами.