ПРОДАВЕЦЬ ПРОДОВОЛЬЧИХ ТОВАРІВ – СТАРТ КАР’ЄРИ ДЛЯ ФАХІВЦІВ

Ось уже декілька років поспіль незмінним лідером на ринку праці є професія продавця. Теперішній працівник торгівлі – це оперативна, витривала, ініціативна особистість, яка здатна самостійно приймати (часом непрості) рішення, а ще й володіє творчим підходом до вирішення будь-яких питань, що пов’язані із продажем товару та задоволенням потреб покупця.

Залежно від групи товарів професія класифікується на продавця продовольчих і продавця непродовольчих товарів. Таку робітничу професію можна здобути за направленнями базових центрів зайнятості у Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

03 листопада поточного року у Центрі ПТО ДСЗ відбувся випуск слухачів групи «ПД-9», які успішно здали іспит і отримали свідоцтва про присвоєння робітничої професії «Продавець продовольчих товарів третього розряду». Згідно навчальної програми майбутні продавці вивчали ряд предметів загальнопрофесійної та професійно-практичної підготовки, адже справжній фахівець окрім знань щодо асортименту товарів, організації та технології торговельних процесів, роботи з реєстраторами розрахункових операцій, має вміти спілкуватись з людьми, виявляти творчий підхід, оперативність, акуратність, приймати рішення відповідно до різних умов. Виробниче навчання та виробничу практику слухачі проходили у різноманітних торгівельних закладах регіону: магазин «Лотос» (м.Галич), магазини «Іманд» та «Галичанка» (м.Надвірна), магазин «Продукти» (смт.Рожнятів) тощо.

Сьогодні можна влаштуватись на роботу в торговельних підприємствах будь-якого населеного пункту, оскільки відкриваються нові магазини і є потреба в кваліфікованих працівниках. Робота продавця – це старт кар’єри для фахівців, які прагнуть досягнути певних професійних висот. За пару років справжній фахівець у сфері торгівлі може стати адміністратором, а то і директором магазину.

Успіхів Вам, дорогі випускники!