ВИПУСК ПРОДАВЦІВ НЕПРОДОВОЛЬЧИХ ТОВАРІВ

06 вересня поточного року у Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості відбулась чергова державна кваліфікаційна атестація слухачів групи «ПМ-6» за професією «Продавець непродовольчих товарів».

Потреба у фахівцях цієї професії постійно зростає, адже торгівля охоплює практично усі види діяльності людини. Ефективно обслуговувати покупців у сферах роздрібної та оптової торгівлі – головне завдання продавця. Фахівець цієї професії повинен мати добре розвинені комунікативні якості, пам’ять, зорову чутливість, витримку, артистичність, враховувати побажання покупця. Такі якості знадобляться продавцеві для успішного виконання своєї роботи: приймання товару, підготовка його до продажу, забезпечення зберігання товарів за асортиментом, кількістю та якістю, робота з реєстраторами розрахункових операцій, консультування покупців про призначення та якість товарів тощо. Таких навичок набули майбутні продавці під час навчання у Центрі ПТО ДСЗ і підтвердженням цього є свідоцтва про присвоєння робітничої професії, які отримали слухачі після успішної здачі кваліфікаційної атестації.

Ринок праці потребує фахівців цієї сфери обслуговування, адже торгова справа в усі часи є важливою і потрібною людям, а відтак професія продавця – найбільш затребувана. Тож сподіваємось на успішне працевлаштування наших випускників.