З ДНЕМ ПІДПРИЄМЦЯ

У першу неділю вересня в Україні прийнято відзначати День підприємця. Свято встановлено Указом Президента у 1998 році, щоб відзначити важливу роль, яку відіграє цей сектор економіки у формуванні нового економічного ладу, розвитку демократії та громадянського суспільства.

У наш час підприємництво обирають сильні, ініціативні і енергійні люди, які здатні взяти на себе відповідальність за ведення власного бізнесу. Адже в умовах нашої політичної і економічної нестабільності підприємницька діяльність для розвитку дуже важка.

Для багатьох, а надто для безробітних, власна справа відкрила шлях для розвитку, зазвичай нелегких успіхів і досягнень, розвинула впевненість у власних силах, твердіть у прийнятті рішень, зміцнила силу характеру.

Протягом кількох років у Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості для безробітних, які перебувають на обліку у базових центрах зайнятості, організовуються десятиденні курси цільового призначення за напрямом «Основи малого підприємництва». За 8 місяців поточного року понад 160 слухачів, серед яких і внутрішньо переміщені особи, і демобілізовані військовослужбовці, і учасники антитерористичної операції, пройшли навчання на вказаних курсах та отримали можливість розпочати власну справу. У різних сферах діяльності випробовують себе майбутні підприємці. Широкою популярністю користується сфера обслуговування, консультаційно-інформаційні, юридичні, туристичні, фото- та відео послуги, транспортні перевезення, послуги громадського харчування тощо. Доброю підмогою у веденні власної справи є набуті під час навчання знання щодо бізнес-планування, маркетингу і реклами, оподаткування, кредитування і ін.

Підприємництво є одним із різновидів творчої, пошукової, ризикової соціальної діяльності і найкращим чином виявляє людську суть, допомагає прояву працівника як особистості.

Ми щиро вдячні Вам, дорогі підприємці, за нелегку працю і від усього серця бажаємо міцного здоров’я, успіхів у справах і розвитку бізнесу. Нехай вирішуваними будуть проблеми сьогодення, а попереду хай стелиться довгий шлях плідного підприємництва.