У РАМКАХ ПАКТУ ЗАРАДИ МОЛОДІ-2020 БУДЕ ЗАБЕЗПЕЧЕНО 10 ТИСЯЧ РОБОЧИХ МІСЦЬ ДЛЯ МОЛОДИХ УКРАЇНЦІВ

15 серпня 2016 року у приміщенні Міністерства молоді та спорту відбулася урочиста подія – до Українського Пакту заради молоді-2020 долучилися нові учасники – Державна служба зайнятості, телекомунікаційна компанія GMS, мобільний оператор Lifecell, Укрсиббанк, торгівельна мережа Auchan, юридична компанія Eterna Law та Фонд Народонаселення ООН в Україні.

Метою цієї угоди є співробітництво представників сфери бізнесу та освітньої сфери, започаткування партнерських проектів, що сприятимуть працевлаштуванню молоді, зокрема створення 10 000 місць для проходження стажування та забезпечення першого робочого місця, Також у рамках проекту передбачається вивчення потреб у знаннях та навичках молодих спеціалістів (цифрових, підприємницьких, з фінансової грамотності тощо). Це допоможе молодим людям у своїй країні розвивати знання та здібності, професійно зростати задля свого професійного майбутнього та майбутнього України.

«Значна увага службою зайнятості приділяється і буде приділятися питанням працевлаштування молоді. Зокрема, ми здійснюємо роботу, спрямовану на покращення профорієнтаційних заходів для молоді, плануємо запровадити обов’язкову профорієнтацію учнів після 9-го і 11-го класів, опрацьовуємо питання впровадження проекту «перше робоче місце», Хочу наголосити , що для успішного виконання наших завдань щодо молоді важливим є налагодження співпраці з підприємствами, установами та організаціями, які є учасниками Українського Пакту заради молоді-2020», – зазначив заступник Голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату) С.Кравченко.

Крім того, під час заходу було досягнуто домовленостей про співробітництво служби зайнятості зі сторонами пакту у сфері працевлаштування молоді, зокрема, щодо спільного впровадження проекту «Перше робоче місце».

До відома, навесні цього року ініціативу підтримали великі міжнародні компанії – Nestle в Україні, Syngenta в Україні, Ernst and Young, Байєр в Україні, ПАТ «Укртелеком», ДТЕК, Платинум Банк, Кока-кола в Україні, KPMG, Київстар, ПАТ «МЕТЛАЙФ» та 1+1 Медіа.

Також до процесу долучилися й регіони. У Львові Пакт підписали компанії Кредобанк, Ензим, Львівська філія НТКУ «Львівська регіональна дирекція» та Прикарпаттяобленерго. У Вінниці підписантами Пакту стали Вінницька міська рада та представники компанії АГРАНА Фрут Україна. А у Сумах до Пакту долучилися ТОВ «Інженерно-технічна компанія «Автоматик Груп», ГЕТВІН, ТОВ «МАЙНДКЕЙ», Сумське обласне управління АТ Ощадбанк», ТОВ «ПОРТА УАН» та Сумський державний університет.

(За матеріалами Державної служби зайнятості (Центрального апарату).