РІВЕНЬ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ ПІСЛЯ НАВЧАННЯ У ЦЕНТРАХ ПРОФТЕХОСВІТИ СЛУЖБИ ЗАЙНЯТОСТІ СЯГНУВ РЕКОРДНИХ 92 %

З цьогорічних 25 тис. випускників Центрів професійно-технічної освіти державної служби зайнятості України 91,7% вже працюють за спеціальністю. Це на 4,6% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Про це заявив в.о.Голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Валерій Ярошенко, інформує прес-служба ДСЗ.

«У наших центрах ми готуємо фахівців за 147 спеціальностями. Для навчання використовуємо найсучасніше обладнання та техніку. Матеріально-технічна база центрів постійно вдосконалюється та поповнюється. З початку року у наших центрах навчалося 25 тис. людей і 91,7% з них вже мають роботу за фахом. Тож закликаємо усіх, хто не може знайти роботу та ще вагається освоювати нову професію чи ні – звертатися до нас», – заявив В.Ярошенко.

У структурі служби зайнятості працює 11 центрів професійно-технічної освіти. Серед переваг цих закладів: стислі терміни навчання (в середньому для оволодіння новою професією потрібно 3 місяці), максимальне врахування вимог роботодавців, висока ймовірність працевлаштування, навчання за новітніми технологіями, можливість створити індивідуальний навчальний графік та комфортна атмосфера для людей різного віку.

У навчальних закладах здійснюється професійна підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації як безробітних за направленнями державної служби зайнятості, так і слухачів за кошти юридичних та фізичних осіб. Послугами центрів користуються роботодавці для підвищення кваліфікації своїх працівників та незайняте населення. Обирати можна з-поміж 147 спеціальностей, серед яких і вельми рідкісні: бляхар, рибовод, вишивальник, в’язальник, виноградар тощо.

У період навчання центри забезпечують слухачам проживання у гуртожитках. Після закінчення випускники отримують свідоцтво державного зразка. Усі витрати, пов’язані з організацією навчання, проживання та проїзду до міста, де знаходиться навчальний заклад, фінансується службою зайнятості. Інформацію про терміни навчання та умови вступу можна отримати у будь-якому центрі зайнятості.

У січні-червні цього року у ЦПТО навчалися 24 862 клієнти служби зайнятості. За направленням служби працевлаштовано 91,7%. (За матеріалами Державної служби зайнятості (Центрального апарату).