СЛУХАЧІ ГРУПИ «КТЗ-5» ЗАКІНЧИЛИ НАВЧАННЯ

01 серпня поточного року закінчили навчання слухачі групи «КТЗ-5», які навчалися у Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості з метою оволодіння однією із найпоширеніших робітничих професій «Касир торговельного залу».

Закон змушує кожного представника сфери торгівлі працювати за допомогою контрольно-касових апаратів, а тому без професіонала, який вміє здійснювати розрахунки за допомогою сучасних технічних засобів, торговельному підприємству не обійтись.

У процесі навчання майбутні касири торговельного залу вивчали ряд спеціальних предметів, знання яких є необхідними для справжнього професіонала. Це основи галузевої економіки і підприємництва, правових знань, бухгалтерського обліку, товарознавства продовольчих та непродовольчих товарів та ін. Особлива увага для підготовки кваліфікованих касирів торговельного залу приділялась вивченню предмета «Техніка і механізація торговельних розрахунків» із використанням сучасного електронного торговельного обладнання та устаткування: новітніх касових апаратів, пристроїв для рахування грошей, зчитувачів штрих-кодів, касового боксу, терміналу обліку, програмного забезпечення для автоматизації торгівлі тощо.

Оскільки на сучасному ринку праці має місце розширення і модернізація закладів торгівлі, що веде до покращення умов та оплати праці, сподіваємось на добре працевлаштування наших випускників з подальшим кар’єрним ростом.