СЛУЖБА ЗАЙНЯТОСТІ ПРОПОНУЄ БЕЗРОБІТНИМ БЕЗКОШТОВНО ОПАНУВАТИ ОДНУ ЗІ 147 ПРОФЕСІЙ

Якщо ви шукаєте роботу, але ваша професія не користується попитом, служба зайнятості пропонує безкоштовно опанувати актуальну спеціальність у центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості (ЦПТО ДСЗ).

Протягом 6 місяців цього року в центрах ПТО ДСЗ за 147 спеціальностями навчалось 23,8 тис. осіб. Навчання відбувається тільки за найбільш затребуваними спеціальностями, тож із роботою проблем точно не буде. Крім того, навчання безкоштовне, так само, як і проживання. «До того ж, тільки у нас можна здобути такі унікальні професії, як виноградар, рибовод, коваль, бондар чи навіть майстер з лозоплетіння тощо», – зазначив в.о.Голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Сергій Кравченко.

ЦПТО діють в 11 областях України – Дніпропетровській, Донецькій, Івано-Франківській, Луганській, Львівській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Харківській та Херсонській. Це сучасні комплекси з потужною навчально-виробничою базою європейського рівня. Тут можна освоїти спеціальності деревообробної, металообробної та будівельної галузей, сфери побутового обслуговування і торгівлі, сільського господарства, автомобільного транспорту тощо.

Найпопулярнішими професіями, які здобули безробітні у центрах ПТО ДСЗ з початку року, є перукар, кухар, електрогазозварник, тракторист-машиніст, водій, продавець та швачка. Найголовнішою перевагою навчання у ЦПТО ДСЗ є гарантоване працевлаштування слухачів. Рівень працевлаштування безробітних, що здобувають освіту за направленнями служби зайнятості, – 91%. Серед інших переваг – короткострокове навчання з використанням новітніх технологій та обладнання, можливість навчатися за індивідуальною формою, комфортні умови навчання та проживання безробітних», – додав С.Кравченко.

У період професійного навчання безробітні продовжують отримувати допомогу по безробіттю, безкоштовно проживають у гуртожитку або їм компенсують витрати на проїзд.

(За матеріалами Державної служби зайнятості (Центрального апарату).