РОЗПОЧАЛИ НАВЧАННЯ МАЙБУТНІ КАСИРИ ТОРГОВЕЛЬНОГО ЗАЛУ

16 травня поточного року у Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості розпочалось навчання слухачів групи «КТЗ-5» за професією «Касир торговельного залу».

Касир торговельного залу – кваліфікований фахівець для роботи на сучасних підприємствах торгівлі, в супермаркетах та універсамах, в будь якій сфері обслуговування. Для чіткого контролю за рухом товару та грошових сум, обліком товарно-матеріальних цінностей, для уникнення крадіжок і розтрат необхідним виявилось застосування реєстраторів розрахункових операцій, відповідно, виникла потреба і у фахівцях цього напрямку.

Під час навчання за даною професією кваліфіковані викладачі навчатимуть слухачів перевіряти справність електронного контрольно-касового апарату, виконувати підготовчі операції, вести розрахунки із покупцями за товари, вироби та послуги, підраховувати вартість покупки, усувати дрібні неполадки електронного контрольно-касового аппарату та ін. Протягом 2,5 місяців майбутні касири вивчатимуть також інформаційні технології; основи галузевої економіки і підприємництва, бухгалтерського обліку, правових знань; організацію роботи магазину тощо. Навчання згідно професійно-практичної підготовки проходитиме у відповідних торговельних закладах.

За рахунок широкої сфери застосування потреба у касирах торговельного залу постійно зростає, тому вірогідність працевлаштування майбутніх професіоналів досить висока.