ВИПУСК КАСИРІВ ТОРГОВЕЛЬНОГО ЗАЛУ

Із застосуванням касових апаратів зросли вимоги до рівня знань осіб, які на них працюють. Кваліфікований касир має знати будову касового апарата, підготовку його до роботи, саму роботу та проведення заключних операцій наприкінці дня тощо. Правильно організувати розрахункові операції в сфері обслуговування означає значно скоротити час покупців на придбання тих чи інших покупок або надання послуг, а також підвищує продуктивність праці самих робітників.

Кваліфікованими спеціалістами у цій сфері можна стати, пройшовши курс навчання за професією «Касир торговельного залу» у Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, де навчаються громадяни, які стоять на обліку в базових центрах зайнятості.

13 квітня поточного року завершили навчання слухачі групи «КТЗ-4», які протягом 2,5 місяця вивчали ряд дисциплін, знання яких необхідне для кваліфікованого працівника: порядок виконання касових операцій; правила розрахунку із споживачами; порядок одержання, зберігання та видавання коштів; асортимент та роздрібні ціни на товари, що є у продажу; правила продажу товарів; правила експлуатації сучасних видів ЕККА та ін.

Для успішного виконання своїх обов’язків кваліфіковані викладачі також навчали майбутніх касирів перевіряти справність електронного контрольно-касового апарату та усувати його дрібні неполадки, заправляти контрольну і чекову стрічки; вести розрахунки із покупцями; підраховувати гроші і здавати їх в установленому порядку; звіряти суми реалізації з показаннями касових лічильників тощо.

На сучасному ринку праці професія касира торговельного залу є однією із затребуваних. То ж бажаємо нашим випускникам і на робочих місцях продемонструвати відмінні знання і навички з професійного обслуговування клієнтів.