ЗВІТ ПРО УЧАСТЬ У НАВЧАЛЬНОМУ СЕМІНАРІ

14 березня поточного року відбулась нарада працівників Івано-Франківського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, на якій із звітом про участь у навчальному семінарі «Основні напрями організації діяльності професійно-технічних навчальних закладів державної служби зайнятості у 2016 році» виступила директор навчального закладу Марія Григорівна Гопайнич.

Згаданий семінар проводився 10–11 березня у м.Києві на базі Інституту підготовки кадрів державної служби зайнятості України. На початок семінару до присутніх директорів Центрів професійно-технічної освіти державної служби зайнятості (саме за їх участі проводився семінар) із словами привітання звернувся ректор Інституту підготовки кадрів державної служби зайнятості України Могильний О.М. Інноваційні підходи в реалізації основних завдань державної служби зайнятості на 2016 рік запропонував Кравченко С.С., заступник Голови Державної служби зайнятості (Центральний апарат). Про підсумки діяльності центрів професійно-технічної освіти державної служби зайнятості у 2015 році та основні напрями організації роботи на 2016 рік щодо задоволення потреб ринку праці у кадрах в умовах реформування системи професійно-технічної освіти розповіла Шевченко Н.П., начальник відділу навчальних закладів Державної служби зайнятості (Центральний апарат).

Директори навчальних закладів стали учасниками змістовних виступів щодо нововведень у організації роботи в системі професійно-технічної освіти, зокрема: «Новий регламент роботи центрів зайнятості та взаємодії з ЦПТО ДСЗ» (начальник Управління профорієнтації та профнавчання Бондіні І.А.), «Організація діяльності навчальних закладів щодо надання платних послуг» (головний бухгалтер Вищого комерційного училища Київського національного торгівельно-економічного університету Кривенко Т.В.), «Реєстрація центрів професійно-технічної освіти державної служби зайнятості в Єдиній державній електронній базі з питань освіти» (начальник відділу ДП «Інфоресурс» Міністерства освіти і науки України Терницька А.М.).

Змістовними і цікавими виявились також тематичні дискусії «Організаційне забезпечення діяльності центрів професійно-технічної освіти державної служби зайнятості» та «Проблемні питання щодо організації роботи з ліцензування та атестації ЦПТО ДСЗ». Особливостями в організації професійного навчання безробітних поділився з присутніми в.о.директора Львівського ЦПТО ДСЗ Бубняк Р.О. та директор Сумського ЦПТО ДСЗ Гузь М.О.