ВІДКРИТТЯ ВЛАСНОЇ СПРАВИ УЧАСНИКАМИ АТО ЯК СПОСІБ РЕАЛІЗУВАТИСЬ У МИРНОМУ ЖИТТІ

У сучасних умовах важливо професійно реалізуватись кожній людині, а тим паче демобілізованим військовослужбовцям і учасникам антитерористичної операції. Після важких днів, проведених в зоні АТО, вони проходять нелегкий шлях адаптації. Допомагають їм у цьому різноманітні організації, серед яких служба зайнятості займає чільне місце. Адже для багатьох учасників АТО працевлаштування – це не лише спосіб вирішення матеріального питання, а й використання своїх можливостей, знань, вміння, талантів. Кожен з них може скористатись послугами служби зайнятості, перебуваючи на обліку у регіональних центрах зайнятості як безробітний.

Одним із способів вирішення питання працевлаштування учасників АТО є організація підприємницької діяльності з одноразовою виплатою допомоги по безробіттю для започаткування власної справи. Для цього необхідно пройти навчання на десятиденних курсах цільового призначення за напрямом «Основи малого підприємництва» у Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

01 березня поточного року у навчальному закладі відбувся захист бізнес-планів слухачів – учасників АТО групи «ОМП-185». Бізнес-ідеї цих майбутніх підприємців займають різноманітні ніші на ринку праці. «Відкриття копі-центру» (Солодуха С.Є.) чи «Відкриття інтернет-магазину та шоу-руму» (Прокопик С.М.) на Долинщині; «Виробництво кованих виробів» (Риндич Б.Л.) на Тлумаччині; «Вирощування та реалізація сільськогосподарської продукції» (Гладкий І.М.) на Рогатинщині; «Ремонт та пошиття верхнього одягу» на Болехівщині чи робота у сфері торгівлі Тарнавського Д.С. на Снятинщині – кожна з цих власних справ започаткована на прагненні реалізуватись у мирному житті, на бажанні задовольняти споживачів високоякісними і недорогими послугами та, звичайно, отримання прибутку для розвитку справи.