ЗАПОЧАТКУВАННЯ ВЛАСНОЇ СПРАВИ – ОДИН ІЗ СПОСОБІВ ВИРІШЕННЯ ПРОБЛЕМИ БЕЗРОБІТТЯ

Започаткування власної справи є одним із способів вирішення проблеми працевлаштування. Шлях від безробітного до роботодавця нелегкий, проте здолати його можливо. Доброю допомогою громадянам, які стоять на обліку у базових центрах зайнятості і бажають відкрити власну справу, є курси цільового призначення за напрямом «Основи малого підприємництва» у Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

16 лютого цього року у навчальному закладі відбувся захист бізнес-планів слухачів групи «ОМП-184». З надією на добре майбутнє власного бізнесу розпочинають підприємницьку діяльність безробітні із Тлумацького, Рожнятівського, Богородчанського, Тисменицького та інших районів.

Бізнес-ідеї слухачів виявились досить різноманітними, адже підприємець в першу чергу покладає надії на власні вміння, талант, знання і досвід. Тому слухачі обирають поле діяльності у тій сфері, яка їм найбільш знайома, доступна і посильна. Бізнес-ідеї майбутніх підприємців реалізовуватимуться і у сільському господарстві («Вирощування і реалізація сільськогосподарської продукції» – Березовський М.Б., Камінська Н.Я. із Тлумацького району; «Вирощування капусти в особистому селянському господарстві» – Гуйван І.П. із Городенківського району; «Розведення нутрій в домашніх умовах» – Присліпський О.М. із Галицького району), і у сфері надання різноманітних послуг («Виготовлення меблів на замовлення» – Дюг О.С. із Калуського району; «Електромонтажні роботи» – Порада Я.Р. та «Ремонт та обслуговування комп’ютерної техніки» – Бабінський Р.М. із Богородчанського району; «Надання послуг пасажирських перевезень» – Литвинець Ю.Р. із Тисменицького району) тощо.