БІЗНЕС-ІДЕЇ В НОГУ З ПОТРЕБАМИ РИНКУ ПРАЦІ

Ринок праці охоплює різноманітні сфери людської діяльності. Для тих, хто розпочинає власну справу, важливо знайти свою нішу. Бізнес-ідей досить багато, проте лише «твоя» здатна принести не лише добрий прибуток, але й задоволення від недаремно затрачених сил, часу і знань.

Допомогою безробітним громадянам, які перебувають на обліку у базових центрах зайнятості, є курси цільового призначення за напрямом «Основи малого підприємництва», що проводить Івано-Франківський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

10 лютого поточного року відбувся захист бізнес-планів групи «ОМП-182». Важливо, що під час вибору бізнес-ідей майбутні підприємці враховували не лише свої можливості, але й проводили ретельний аналіз ринку праці регіону.

Слухач із Яремчанського району Матійчук В.І. вирішив побудувати свій бізнес на прокаті велосипедів. Чудовий туристичний край, відносно невеликі первинні затрати і, найголовніше, збільшення кількості любителів здорового і активного відпочинку, стануть для нього добрим стартом його підприємницької діяльності.

Багаті і родючі землі Тлумаччини стали запорукою започаткування власної справи для слухачів Чайка Г.В. («Вирощування та реалізація малини») та Кулинич І.Б. («Вирощування і реалізація сільськогосподарської продукції»). Праця у сільському господарстві не є легкою, проте вирощена екологічно чиста продукція завжди матиме свого покупця, а відповідно і хороший прибуток.

Ретельний аналіз потреб ринку праці та власних можливостей допоможе започаткувати власну справу Фіалці В.І. із м.Яремче («Манікюрні послуги»), Харишаку А.В. із Надвірнянського району («Послуги масажу»), Кошко М.М. із м.Тлумача («Солодка випічка»).