«ВЛАСНА СПРАВА» ЯК ФОРМА АКТИВНОЇ ПІДТРИМКИ БЕЗРОБІТНИХ

Стати підприємцем теоретично може кожен, проте для прибуткового бізнесу необхідно володіти неабиякими рисами характеру, мати «стартовий капітал», бути готовим до ризику, а іноді, на жаль, і до невдач у веденні власної справи. Ви не будете знати про свої можливості підприємця, поки не займетесь цією справою і не досягнете у ній перших, нехай і невеликих, успіхів.

Відкрити власну справу можуть і безробітні громадяни, які перебувають на обліку у базових центрах зайнятості. Залучення їх до підприємницької діяльності є важливою формою активної підтримки безробітних, адже одним із принципів роботи служби зайнятості із сприяння у працевлаштуванні шукачам роботи (в тому числі і внутрішньо переміщеним особам, і демобілізованим військовослужбовцям, і учасникам антитерористичної операції) є активізація зусиль безробітного на забезпечення власної зайнятості та влаштування свого життя.

Курси цільового призначення за напрямом «Основи малого підприємництва», які проводить для безробітних Івано-Франківський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, є своєрідним внеском у спільну справу вирішення проблеми зайнятості населення. 02 лютого поточного року слухачі групи «ОМП-180» успішно захистили бізнес-плани майбутньої підприємницької діяльності і тим самим зробили перші кроки до створення власної справи.

Ільницька Л.В. із обласного центру відкриває дошкільний навчальний заклад, розвитком дітей в якому займатимуться кваліфіковані та компетентні працівники. «Ранній розвиток – це фундамент успішності дитини в майбутньому», – говорить Людмила. Тому в її закладі велика увага приділятиметься розвитку мовлення/читання, математиці/логіці, підготовці руки до письма, творчості, вивченню англійської мови і т.ін.

Для Волошинюка І.Р. із Косівщини власною справою стане бджільництво, Дец А.М. із Долинського району надаватиме фото послуги, кур’єрську службу доставки створює Бабула А.В. із Тисменицького району.

Цікавим виявився бізнес-план слухача Мельничука І.В. (м.Івано-Франківськ), який передбачає виробництво та сервісне обслуговування кемпінгових модульних причепів – кемперів.