ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФЕСІЙНОГО НАВЧАННЯ В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОМУ ЦЕНТРІ ПТО ДСЗ У СІЧНІ-ГРУДНІ 2015 РОКУ

Протягом січня-грудня на базі Івано-Франківського центру професійно-технічної освіти ДСЗ організовано навчання для 2743 осіб з числа зареєстрованих безробітних. Серед них 97 осіб проходили професійно-технічне навчання, 2648 осіб підвищували кваліфікацію на курсах цільового призначення, в тому числі 765 осіб за напрямом „Основи малого підприємництва”.

На сьогодні змінився підхід до організації професійного навчання зареєстрованих безробітних. Навчання здійснюється тільки на замовлення роботодавців, під самозайнятість та для провадження підприємницької діяльності.

Свідченням успішної організації професійного навчання зареєстрованих безробітних є високий відсоток працевлаштовання після його закінчення. Згідно статистичних даних протягом останніх кількох років спостерігається підвищення рівня працевлаштування після закінчення навчання. Так, рівень працевлаштування випускників центру професійно-технічної освіти у січні-грудні 2013 року становив 91,2 відс., у січні-грудні 2014 року – 97,5 відс., а у січні-грудні 2015 року – 98,4 відс.

Особлива увага приділяється слухачам з числа ВПО та АТО. Так, протягом звітного періоду проходили навчання 10 слухачів з числа ВПО та 59 слухачів з числа учасників АТО. Психологічними послугами було охоплено 7 слухачів з числа ВПО, що складає 70 відс. та 59 слухачів з числа учасників АТО, що складає 98,3 відс.