РОЗПОЧАЛОСЬ НАВЧАННЯ ЗА ПРОФЕСІЄЮ «ПРОДАВЕЦЬ ПРОДОВОЛЬЧИХ ТОВАРІВ»

Торгова справа серед інших чи не найпотрібніша людям, а продавець – найважливіша професія у цій справі. Тим паче, що ринок праці постійно потребує кваліфікованих спеціалістів в галузі торгівлі.

23 грудня поточного року у Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості розпочали навчання слухачі групи «ПД-8», які вирішили опанувати професію продавця продовольчих товарів. Праця таких спеціалістів складна і об’єднує обслуговування покупців, різноманітні робочі операції щодо приймання товарів, їх сортування, зберігання, переміщення, підготовку до продажу тощо. Необхідно уміти розміщувати і викладати товари за групами, видами, сортами з дотриманням правил товарного сусідства; а також встановлювати і перевіряти справність ваговимірювальних приладів, реєстраторів розрахункових операцій, виробничого інвентарю, інструментів. Особлива уважність і точність потрібні при підрахунку грошей та здаванні їх у встановленому порядку.

Усі ці знання і вміння справжніх професіоналів своєї справи набуватимуть майбутні продавці у нашому навчальному закладі протягом п’яти місяців. У цьому їм допомагатимуть кваліфіковані викладачі за програмою загальнопрофесійної та професійно-теоретичної підготовки, на виробничому навчанні і виробничій практиці. Попереду також цікаві та змістовні екскурсії у відповідні торгівельні заклади міста.