ЕКСКУРСІЯ ДЛЯ АДМІНІСТРАТОРІВ

У Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості триває навчання слухачів за професією «Адміністратор».

Організаційна структура управління підприємства; основи економіки й організації праці; права і обов’язки працівників; правила і методи організації процесу обслуговування відвідувачів; асортимент послуг, що реалізуються; основи маркетингу; принципи планування та оформлення приміщень, організації реклами – ось неповний перелік знань, якими має добре володіти зразковий адміністратор. Адже йому доведеться забезпечувати роботу з ефективного і культурного обслуговування відвідувачів, створювати для них комфортні умови, консультувати з питань наявних послуг, вживати заходів щодо запобігання і вирішення конфліктних ситуацій, контролювати дотримання робітниками трудової і виробничої дисципліни, вживати відповідних організаційно-технічних заходів тощо.

Поєднуючи години теоретичного навчання з цікавими і змістовними екскурсіями у різноманітні заклади міста, викладачі центру ПТО ДСЗ передають знання та досвід роботи слухачам для їх доброї професійної підготовки.

Нещодавно майбутні адміністратори групи «А-9» разом з викладачем Хомин А.В. в рамках вивчення предмету «Організація обслуговування відвідувачів» побували на екскурсії у двох вишуканих закладах міста: готелі «Franz» та італійському ресторані з українськими продуктами «FABBRICA», де ознайомились із найвищою якістю обслуговування, створенням комфортних умов для відвідувачів, враховуючи індивідуальні особливості і запити кожного з них. А цим закладам дійсно є чим подивувати відвідувачів.

Вишуканий, практичний та комфортний – ці слова влучно характеризують готель «Franz», який гостинно відчиняє двері для своїх гостей в історичній частині міста і пропонує їм 10 комфортабельних, у класичному стилі номерів з кондиціонерами та безкоштовним Wi-Fi. Екскурсанти відзначили, що працівники готелю у своїй роботі дотримуються високих стандартів, а тому тут панують дисципліна, охайність, порядок та затишок.

«Не боятись експериментувати», – зазначає колектив «FABBRICA» і пропонує відвідувачам нові страви, приготовлені за традиціями італійської кухні із свіжих місцевих продуктів. Тому піца з гірською фореллю чи паста з карпатськими грибами – це лише у «FABBRICA»! Наші слухачі високо оцінили роботу персоналу, організованість, порядок, чітку дисципліну та бажання працювати так, щоб відвідувачі знову й знову повертались у цей заклад.

У процесі навчання важливо поєднувати викладання теоретичного матеріалу із застосуванням на практиці. Екскурсія – це один з методів підготовки справжніх професіоналів своєї справи.